• sep
  12

  Koncert mlajšega pihalnega orkestra in pihalnega orkestra Glasbene šole Velenje

  Čas: 16:00

  Lokacija: Velenje, Titov trg - Kapitanov oder

  Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje je bil ustanovljen v šolskem letu 2002/2003 z namenom, da se najmlajšim glasbenikom ponudi sproščen način spoznavanja skupnega muziciranja ter pripravo za kasnejše igranje v mladinskem pihalnem orkestru. V orkestru sodelujejo učenci od 1. do 4. razreda glasbene šole. Ustanovil ga je Matjaž Emeršič, ga vodil dve leti, nakar je dirigentsko palico predal Janezu Marinu. V šolskem letu 2011/2012 je orkester prevzela Tanja Petrej, v šolskem letu 2012/2013 pa Lovro Vrzelak, ki ga vodi še danes. Orkester nastopa na številnih nastopih na šoli kot tudi zunaj nje. Sodeloval je že na nekaj revijah pihalnih orkestrov.

  Pihalni orkester Glasbene šole Velenje je bil na glasbeni šoli ustanovljen že leta 1957. Njegov ustanovitelj je bil Janez Marin st. V nadaljnjih letih so ga vodili mag. Ivan Marin, Marjan Stropnik, Franc Vrzelak in Matjaž Emeršič. Orkester sestavlja šestdeset najboljših učencev in dijakov oddelka za pihala, trobila in tolkala. Večina mladih glasbenikov se kasneje vključuje v Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki sodi v sam vrh slovenskih pihalnih orkestrov. V šolskem letu 2014/15 je vodenje orkestra prevzel Janez Marin. 
  Orkester nastopa v okviru domače glasbene šole, sodeluje na občinskih prireditvah in proslavah ter kulturnih dnevih. Redno se udeležuje in organizira medobčinske revije pihalnih orkestrov Celjske regije ter kot gost sodeluje na revijah izven domače regije. Vsako leto pripravi tradicionalen novoletni in zaključni koncert, nepogrešljiv pa je tudi njihov promenadni koncert. Uspešno sodeluje z Glasbeno mladino, s katero pripravlja učne ure za učence osnovnih šol.  V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani Velenje.

  Koncert v sklopu 34. Pikinega festivala.

  Organizator: Festival Velenje, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje

  Kontakt: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, 03 898 12 00