• maj
  18

  Flavtastičnih 7 z gosti

  Čas: 19:00

  Lokacija: Velenjski grad

  Skupino Flavtastičnih 7 sestavlja sedem akademskih flavtistk in profesoric flavte iz Velenja in okolice - Neva Berke, Nina Fajfar Baša, Agata Gojkošek, Diana Štih, Mojca Ušen Tkalčec, Ana Zajc Smolčnik in Špela Zamrnik.

  Glasbenice so se združile zaradi želje po skupnem muziciranju in v soboto, 18. 5. 2024, ob 19.00 pripravljajo koncert, na katerem bodo predstavile različna dela klasičnih in modernih skladateljev, nekaj pa tudi lastnih skladb ali priredb.

  Posebej so ponosne na svojo prijateljico Agato Gojkošek, flavtistko in skladateljico, ki je v zadnjem času napisala kar nekaj skladb in priredb za flavto v različnih sestavih.
  Njena najnovejša skladba "Circus Flautasticus" je bila originalno napisana za Slovenski orkester flavt, katerega članice so vse flavtistke in jo bodo tokrat z veseljem predstavile tudi v tej zasedbi.

  V svojo družbo so povabile goste, Nino Verboten, Leona Cesarca in Tomaža Smolčnika. S klavirjem, kontrabasom in tolkali bodo popestrili družino flavt, ki jo sestavljajo pikolo flavta, koncertna flavta v C, alt flavta in bas flavta.

  Koncert bo postavljen v čudovit ambient gradu Velenje, ki s svojo akustiko lepo poudarja zvok flavte. Dogodek bo smiselno zaokrožen z veznim besedilom, ki ga bo ustvaril in interpretiral vsestranski umetnik Ambrož Kvartič.

  Vljudno vabljeni!

  Organizator: KUD Kefeide, Muzej Velenje, sofinancirano s strani Mestne občine Velenje.

  Kontakt: Ljubljanska cesta 54, 3320 Velenje 03 898 26 30 info@muzej-velenje.si