• okt
  16

  Seminar za kitaro, mentor Simon Krajnčan Fojkar

  Čas: 09:00

  Lokacija: Glasbena šola Velenje, Modra dvorana

  Simon Krajnčan Fojkar  je nižjo glasbeno šolo obiskoval pri prof. Nataši Bogataj v Kranju in srednjo glasbeno šolo pri prof. Jerku Novaku v Ljubljani. Nato je študiral kitaro pri prof. Katji Porovne Silič na Akademiji za glasbo v Ljubljani in z najvišjo oceno diplomiral leta 2012.

  Kot solist je znan predvsem po izvedbah del skladatelja Francisca Tárrege, pred kratkim je izdal zgoščenko z izključno njegovimi deli.

  Pogosto nastopa v duetu z Aljošo Vrščajem, s katerim sta po odmevni turneji GM oder prejela tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, trenutno pa sta v fazi snemanja prvega skupnega CD-ja. Redno koncertira tudi s Slovenskim kitarskim kvartetom, s katerim so posneli že kar nekaj skladb slovenskih skladateljev, svoje koncerte pa radi začinijo s kančkom humorja in domiselnosti.

  Je profesor kitare in vodja aktiva brenkal na Glasbeni šoli Jesenice, ter podpredsednik Društva slovenskih učiteljev kitare – EGTA.

  Poleg raznovrstne aktivnosti kot klasični kitarist, pa je tudi član punk-rock skupine, ki je pred kratkim izdala svoj tretji album. Je tudi navdušenec nad bluegrass glasbo in bendžom, katerega vadi, ko le najde čas zanj.

  Organizator: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje

  Kontakt: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, 03 898 12 00