Pihalni oddelek Glasbene šole Velenje letos že četrto leto zapored pipravlja revijo fOKS.

Od 21. do 24. novembra 2016 se nam bodo predstavili učenci in dijaki pihalnega oddelka. Nastopili bodo solistično in v različnih komornih zasedbah na dveh popoldanskih koncertih (21. in 22. 11. 2016 ob 15.30) v Modri dvorani in na zaključnem koncertu, ki bo v četrtek, 24. 11. 2016 ob 19.30 v Orgelski dvorani glasbene šole.

Cilj revije je promoviranje solističnega in komornega muziciranja, izmenjava izkušenj med mladimi glasbeniki, spodbujanje mladih k nadaljnjemu glasbenemu izobraževanju in iskanje nadarjenih mladih glasbenikov. Prav tako je namen tudi povezovanje med učitelji, izmenjava literature, izkušenj, nasvetov in s tem tudi izboljšanje kvalitete pihalnega oddelka Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Projekt pihalnega oddelka z imenom fOKS prirejamo že četrto leto zapored. V kratici so povezane prve črke pihalnih inštrumentov - flavta, fagot, oboa, klarinet, kljunasta flavta in saksofon. fOKS se je prve tri leta odvijal kot solistično tekmovanje oziroma kot tekmovanje komornih zasedb, letos pa prvič kot revija. Število sodelujočih vztrajno narašča. Letos bo nastopilo več kot sedemdeset mladih glasbenikov, na kar smo zelo ponosni.

Spored 4. revije - 21. in 22. november 2016

Fotografije iz 4. revije fOKS

Oglejte si fotografije iz dogajanja na reviji v naši Galeriji.

Zaključni koncert

Nekaj vtisov s prvih treh fOKSov

fOKS se je prvič zgodil 4. aprila 2014 kot šolsko solitistično tekmovanje mladih pihalcev. Na prvem tekmovanju je sodelovalo 55 mladih tekmovalcev, na drugem tekmovanju, 18. decembra 2014, pa je v 17 komornih zasedbah (dua, tria, kvarteti) sodelovalo 52 pihalcev. Tretji fOKS je bil 18. in 19. decembra 2015, na njem je sodelovalo 68 mladih pihalcev.