Plesni vikend

22. – 23. januar 2022

O PLESNEM VIKENDU

Plesni vikend bo potekal na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje 22. in 23. januarja 2022 (sobota in nedelja). Gostovali bodo trije profesionalni plesalci in prav tako odlični pedagogi: Uroš Škaper (balet), Petra Ravbar (jazz) in Matic Bizjak (modern).

Namen Plesnega vikenda je:
- mladim plesalcem pokazati, kako pomembne so osnove baleta tudi pri drugih zvrsteh plesa,
- pridobivanje znanja in širine tudi drugih plesov ter morda tudi nadaljnjo plesno usmeritev po končani nižji baletni šoli, ki je pogoj in osnova za vse ostale plesne zvrsti.

Pedagogi


Petra Ravbar (jazz)

Petra Ravbar - plesalka, koreografinja, trenerka, ki poučuje in trenira pri Boleru v Ljubljani. Tekmuje več kot 18 let in v svoji tekmovalni karieri je nabrala več kot 34 medalj na svetovnih, evropskih prvenstvih in tekmah svetovnega pokala v zvrsteh show dance, jazz in modern. Dosegla je več kot 26 naslovov državne prvakinje v solo, duo in v skupinskih točkah.
Njena najljubša disciplina je jazz, zato zelo rada koreografira jazz točke. Petra je sodelovala v predstavah Dance Amore, v muzikalu Trač ali mnogo hrupa za nič (MGL), v oddajah Slovenija ima talent, Ema, Vse je mogoče, Dobro jutro… Nastopala je tudi z različnimi glasbeniki (Tinkara Kovač, Saša Lendero, Alenka Godec, Imset,…), leta 2017 je nastopa na koncertu priznanega tenorista Andrea Bocelli v Ljubljani. Leta 2021 pa je uspešno opravila izobraževanje pri Plesni zvezi Slovenija za strokovnega delavca v športu.


Matic Bizjak (modern)

Matic Bizjak, mladi nadobudni plesalec, trener in koreograf, je plesati začel že pri rosnih treh letih in dolga leta pilil svoje znanje pri priznanih koreografih slovenskega ter tujega plesnega sveta. Nosi naslove večkratnega državnega, evropskega in svetovnega prvaka v show dance-u, jazzu, modernu in stepu. Šolal se je tudi na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, nastopal na baletnih revijah, plesal na odrih Ljubljanske Opere, Cankarjevega doma in na televiziji. Danes poučuje tehnike klasičnega baleta, jazz baleta in moderna ter svoje znanje in ljubezen do plesa predaja mlajšim generacijam. 


Uroš Škaper (balet)

Uroš Škaper je končal šolanje na Koservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, svojega šolanja pa je obiskal tudi veliko mednarodnih poletnih seminarjev (Grado, Wolfseggu…). Po končanem šolanju se je pridružil Mlademu Slovenskemu baletu kjer je deloval leto in pol ter sodeloval s SNG Opera in balet Ljubljana ter Maribor. Svoje delovne izkušnje je potem nadaljeval v Hrvaškem narodnem gledališču v Splitu in se po treh letih in pol ponovno vrnil v Slovenijo, kjer je ponovno sodeloval v veliko predstavah s SNG Opera in balet Ljubljana. Poleg plesnih izkušenj ima pa tudi dolgoletne izkušnje z poučevanjem baleta na plesni šoli Ples plus.

Asha Kebe: Super Palerina
Balerine Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje s koreografijo učiteljice Maje Ponebšek kot gostje v Mali Šoli Rokenrola.