Seminar za klarinet pod mentorstvom prof. Jožeta Kotarja

Naša glasbena šola že vrsto let sodeluje z odličnim slovenskim klarinetostom Jožetom Kotarjem. V tem šolskem letu bo v Velenju v sodelovanju s Društvom slovenskih klarinetistov gostoval na treh seminarjih za klarinet. Seminarji so namenjenim našim nadarjenim učencem in dijakom, pa tudi profesorjem.

Potekali bodo v Modri dvorani glasbene šole:

12. november 2016
11. februar 2017
15. april 2017


Jože Kotar (1970, Trbovlje), klarinetist in pedagog, živi in deluje v Ljubljani. Dvanajst let je bil solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je redni profesor za klarinet na ljubljanski Akademiji za glasbo in solo klarinetist v orkestru Simfonikov RTV Slovenija.

Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini (Evropa, ZDA, Južna Amerika …), vodi seminarje za klarinet in komorno igro (Hrvaška, Srbija, Italija, Madžarska, Belgija, Izrael, Irska, Brazilija) in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

Posnel je vrsto zgoščenk: štiri samostojne solistične - z Godalnim kvartetom SF (ZKP RTV Slovenija, Ljubljana, 1998), COLLAGE s harfistko Nicoletto Sanzin Fabbri (ZKP RTV Slovenija, Ljubljana, 2002), SOLO s skladbami izključno za klarinet solo (Sound-tech, 2005), najnovejšo s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije (SF, 2006) ter preostale, ansambelske - tri s Pihalnim kvintetom Ariart: ARIART (ZKP RTV Slovenija, Ljubljana 1997), COCKTAIL (Ariart, 2004) ter EPISODI CONCERTANTE (Sound-tech, 2005), KLARINETOVANJE s Slovenskim kvartetom klarinetov (Samozaložba, Ljubljana, 1999), FAMILY s Slovenskim sekstetom klarinetov (Sound-tech, 2003), tri z Ansamblom za sodobno glasbo MD7: GLASBA NOVEGA ČASA (ZKP RTV Slovenija, Ljubljana, 2005), BARVNI KROG (Društvo slovenskih skladateljev, 2009) MODERNO (ZKP RTV Slovenija, Ljubljana, 2009) in eno s PIHALNIM TRIOM SLOVENSKE FILHARMONIJE (Društvo slovenskih skladateljev, 2007). Njegova izvedba Rossinijeve Teme, introdukcije in variacij je izšla na zgoščenki Orkestra Slovenske policije (Ljubljana, 1994) ter v živo z Nizozemske na zgoščenki Delavske godbe Trbovlje.

Je član, soustanovitelj in umetniški vodja Slovenskega orkestra klarinetov in Slovenskega seksteta klarinetov ter član Pihalnega kvinteta Ariart, Pihalnega tria Slovenske filharmonije in Ansambla za sodobno glasbo MD7. Od leta 2007 je dirigent in umetniški vodja Delavske godbe Trbovlje.