Seminar za petje

Mentorica: Barbara Jernejčič Fürst

14. - 16. januar 2022


Barbara  Jernejčič Fürst,  mezzosopran je na graški Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost z odliko končala študij zborovskega dirigiranja in glasbeno dramskega upodabljanja, ter pridobila naziv magistre umetnosti. Bila je članica Flamskega opernega studia v belgijskem Gentu in štipendistka Steans Instituta for Young Artists v okviru festivala Ravinia v Chicagu.

Ob tem se je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri M. Lipovšek, Ch. Ludwig, D. Fischer-Diskauu, M. Martinuju, R. Piernayu ter, za baročno petje, pri B. Schlick in Ch. Roussetu.

Na odrih graškega Theatra in Palais, Flamske opere v Gentu in Antwerpnu, dunajske Komorne opere in v Theather an der Wien, ter Ljubljanske in Mariborske opere se je predstavila v različnih opernih vlogah.

Kot koncertna pevka je sodelovala na vseh vidnih slovenskih festivalih, ter na festivalih Carintische Sommer, Steirischer Herbst, Zagrebški bienale, Klangwerktage Hamburg, Wien Modern, Bregenzer Festspiele, Styriarte, Echi lontani, Frühling Festival in Musikverein ... Nastopa z različnimi dirigenti (A. Nanut, U. Lajovic, M. Munih, D. de Villiers, G. Pehlivanian, S. Kuijken, M.Haselböck, P. Rossi, D. Masson, D. Runnicles, S. Camberlin, J. Kalitzky…) in orkestri, ter ansambli (Slovenska filharmonija, simfoniki RTV, Armonico Tributo Austria, La petite bande, Solamente naturali, Musica Aeterna, Slowind, Ensemble Mosaik, Klangforum, Tonkünstlerorchester, ORF Radio-Symphonieorchester Dunaj …)

V  bogati koncertni zgodovini je poustvarila največja dela glasbene zakladnice. Redno sodeluje tudi s kitaristom Žarkom Ignjatovićem, s katerim sta gostovala v Ameriki in Kanadi in v lanskem letu izdala zgoščenko.

Je ena redkih izvajalk, osredotočenih na dela sodobnih slovenskih skladateljev in skladateljic (preko 50 prvih in praizvedb): Jež, Lebič, Lipovšek, Šivic, Kogoj, Petrić, Globokar, Rojko, Habe, Golob, Mihelčič, Srebotnjak, Sojar-Voglar, Čopi, U. Pompe, L. Vrhunc, B. Jež-Brezavšček…

Za domače in tuje založbe je Barbara Jernejčič Fürst poustvarila dela na več kot desetih zgoščenkah ter izdala tri samostojne zgoščenke posvečene slovenskemu samospevu 20. stoletja.

Je profesorica solopetja na Akademiji za glasbo.

Korepetitorji

Aktivni udeleženci seminarja iz drugih glasbenih šol za korepetitorja poskrbijo sami.

Kotizacija

Aktivni udeleženci:

2 x 50 minut (100 €)

Pasivni udeleženci:
za celoten seminar (50 €)

Prosimo, da ustrezno kotizacijo nakažete na naslednji račun:
Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Jenkova 4, 3320 Velenje
Številka računa: SI56 013336030713841
BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X
Referenca: SI 00
Sklic: 14-2022
Davčna številka: 79789960

Rok prijave:
11. januar 2022

Prijavnica

Hvala za prijavo.

Koordinatorka seminarja:
Gordana Hleb, telefon 031 487 008