Seminar za tolkala

Mentorica: Petra Vidmar, doc.

Četrtek, 2. december 2021

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, učilnica K 8

Urnik seminarja
09:00 - 12:00
14:00 - 17:00


Petra Vidmar je pričela z glasbenim izobraževanjem z učenjem klavirja v Novem mestu. Po končani nižji glasbeni šoli klavirja se je odločila za tolkala, se jih zavzeto lotila in diplomirala junija 2012 s posebno pohvalo »Summa cum Laude«.

Trenutno je profesorica za tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani in solistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Sodeluje tudi z drugimi orkestri, kot so Orkester Slovenske filharmonije, Big Band RTV Slovenija, Orkester SNG Opera in balet Ljubljana, Orkester slovenske vojske, Policijski orkester, in mnogi drugi.
Udeležila se je seminarjev in poletnih šol pri svetovno priznanih  tolkalcih, kot so Nebojša Jovan Živković, Ivana Bilić, Katarzyna Mycka, Eriko Daimo, Eric Sammut, Svet Stoyanov, Raymond Curfs, Rainer Roemer idr…

Kot solistka je nastopala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Policijskim orkestrom, s Pihalnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana, z orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, Pihalnim orkestrom Krka in orkestrom Camerata Medica.

Redno snema za arhiv RTV Slovenija, sodeluje pa tudi pri snemanju glasbe za filme (Šiška deLuxe, Košarkar naj bo 2) in gledališče (Jure in Jaka - LGL, Lau(f)story - APT, Romeo in Julija – SLG Celje).

Njeni odmevnejši avtorski projekti so Slišati barve (2014, povezovanje mladih slovenskih slikarjev in glasbenikov, ter javna dražba slik), Lenora (2015, cikel 5 koncertov v sklopu Jesenskih serenad, preplet poezije in glasbe skupaj z Dejanom Pevčevićem), Ritem življenja (2015, glasba za tolkala brez tolkal) in 4 (2018, 4 tolkalci, 4 skladbe, 4 palčke – povezano s 4-delno zgodbo).

Dejavna je kot komorna glasbenica – v duetu XyloCorda z Izidorjem Erazmom Grafenauerjem (kitara in historična strunska brenkala) ali z Lariso Marjanovič (duo Nox - saksofon in tolkala) in kot članica zasedbe Tetrakis (kvartet tolkalcev – Katarina Kukovič, Vito Opeka, Matevž Bajde in Petra Vidmar).

Redno sodeluje z odličnimi slovenskimi glasbeniki, kot so Silence, Janez Dovč, Boštjan Gombač, Kristijan in Lojze Krajnčan, Blaž Celarec, Metod Banko idr.

Kotizacija

Aktivni udeleženci: 25 €
Pasivni udeleženci: 20 €

Prosimo, da ustrezno kotizacijo nakažete na naslednji račun:

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje
Jenkova 4, 3320 Velenje
Številka računa: SI56 013336030713841
BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X
Referenca: SI 00
Sklic: 2-2021
Davčna številka: 79789960

Kopijo potrdila o nakazani kotizaciji v elektronski obliki priložite ob spodnji prijavi na seminar.

ROK PRIJAVE: 
Sreda, 1. december 2021.

Koordinator seminarja: 
Janez Marin
031 732 915
mjanez01@gmail.com

Prijavnica

Hvala za vašo prijavo!