Violinski seminar - mentor Miran Kolbl

Na aktivu godal Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje vsako leto pripravimo seminar, ki je namenjen učencem, dijakom in profesorjem. Z gostujočimi umetniki in profesorji širimo naše izkušnje na področju tehničnega znanja ter interpretativnega izražanja.

Naša skupna druženja in delo so vedno tudi priložnosti za nova poznanstva ter odlična motivacija za sveže pristope k vadenju.

V tem šolskem letu bomo 10., 11. in 12. januarja 2020 spet gostili vrhunskega slovenskega violinista, Mirana Kolbla.

O mentorju

Miran Kolbl

Miran Kolbl

Koncertni mojster orkestra Slovenske filharmonije, Miran Kolbl, je tudi prvi violinist kvarteta Tartini. Svojo glasbeno pot je začel v Mariboru (prof. Zvonka in Ivan Pal) in nadaljeval v Ljubljani (prof. Ciril Veronek). Violino je študiral pri prof. Igorju Ozimu v Kölnu in se hkrati izpopolnjeval v komorni igri pri članih slovitega kvarteta Amadeus. Nato je študij nadaljeval v Bernu. Za izvedbe solističnih deležev v orkestrskih delih je kot koncertni mojster prejel številne odlične kritike in na povabilo dirigenta Hartmuta Haenchna dvakrat gostoval pri njegovem Nizozemskem filharmoničnem orkestru v Amsterdamu. Z Orkestrom Slovenske filharmonije in Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, kjer je bil deset let koncertni mojster, je doslej kot solist izvedel številna dela (Haydn, Mozart, Brahms, Tartini, Lalo, Ajdič, Bravničar, Wieniawski, Prokofjev, Sarasate, Lutosławski, Bach, Mendelssohn, Vivaldi, Golob, Pleyel). Koncertiral je tudi s Simfoničnima orkestroma RTV Beograd (Čajkovski) in RTV Slovenija (Mozart), ansamblom Slovenicum (Bach), Mariborsko filharmonijo (Mozart, Prokofjev) in Bernskimi simfoniki (Brahms). S kvartetom Tartini je imel več koncertnih turnej (Španija, Švedska, Argentina, Nemčija ...) ter nastopov doma in v tujini (Italija, Francija, Avstrija, Srbija, Hrvaška, Makedonija, Azerbajdžan). S harfistko Mojco Zlobko je gostoval v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Črni Gori in Turčiji. Je prvonagrajenec državnih tekmovanj in Tekmovanja treh dežel v Farri d'Isonzo ter dvakrat nagrajenec Prešernovega sklada (1999. kot član Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in leta 2000 za solistično delovanje). Do sedaj je posnel več zgoščenk z Orkestrom Slovenske filharmonije, s kvartetom Tartini in harfistko Mojco Zlobko.

Kotizacija

Aktivni udeleženci:
30 minut (30 €)       90 minut (90 €)
45 minut (45 €)     120 minut (120 €)      180 minut (180 €)
60 minut (60 €)     150 minut (150 €)

Pasivni udeleženci:
za celoten seminar (40 €)

Prosimo, da ustrezno kotizacijo nakažete na naslednji račun:

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje
Jenkova 4, 3320 Velenje
Številka računa: SI56 013336030713841
BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X
Referenca: SI 00
Sklic: 01-2020
Davčna številka: 79789960

Kopijo potrdila o nakazani kotizaciji v elektronski obliki priložite ob spodnji prijavi na seminar.

PRIJAVA: 
za aktivne udeležence so prijave zaključene, za pasivne udeležence pa je prijava še mogoča pri koordinatorju seminarja (spodaj).

Natančen urnik seminarja boste vsi udeleženci prejeli po elektronski pošti.

Koordinator seminarja: 
Peter Napret
041 721 109
peter.napret@gmail.com

Arhiv preteklih violinskih seminarjev

Seminar za violino - prof. Rok Zgonc

Na aktivu godal Glasbene šole Fran Korun Koželjski smo 19. in 20. februarja 2016 izvedli seminar, ki ga bo vodil gostujoči profesor, violinist Rok Zgonc.

Dvodnevni seminar je bil namenjen učiteljem, učencem in dijakom violine za pridobivanje dodatnega znanja na področju tehničnega in interpretacijskega izražanja.


Rok Zgonc je violinist v Orkestru Slovenske Filharmonije in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, magisterij pa opravil na Univerzi Južne Californije v Los Angelesu. V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado, na TEMSIG-u pa prvi nagradi v dveh najvišjih kategorijah. Solistično je večkrat nastopil z orkestroma Slovenske Filharmonije in s Simfoniki RTV. Kot violinist in profesor zadnja leta sodeluje z orkestrom Filharmonija NOVA iz Nove Gorice, poleti pa poučuje na Orkesterkampu v Bovcu.

Prijave so zaključene.