Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Pincolič Janez

    Pincolič Janez

Pincolič Janez

fagot, kljunasta flavta

Janez Pincolič je fagot začel igrati pri dvanajstih letih v Glasbeni šoli Krško pri mentorju prof. Dejanu Učakarju, po štirih letih pa se vpisal na SGBŠ, kjer se je pri prof. Milanu Švaganu učil eno leto, pri doc. Mitev Zoranu pa nadaljeval do zaključka srednje šole ter naprej na Akadeniji za glasbo v Ljubljani, kjer je študij tudi zaključil. Leta 2020 si je pridobil pedagoško-andragoško
izobrazbo na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Kot ERASMUS-ov štipendist se je v študijskem letu 2014/15 izobraževal na Sibelius Academy of Music v Helsinkih na Finskem pod mentorstvom Otta Virtanena, kjer se je udeležil tudi seminarja Carla Columbain in Bence Boganyi. Kot solist je nastopal z orkestrom Slovenske filharmonije ter Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, se udeležil večih tekmovanj, kjer je bil večkrat uspešen (3 zlata priznanja iz Srbije ter 1 zlata s 100 točkami na državnem tekmovanju TEMSIG, leta 2010).
Krstno je izvedel delo Iztoka Kocena, Razhajanja za fagot in klavir, Nekaj dni po Istri za violončelo, alt saksofon, fagot in harmoniko, delo Simona Penška, Go fudge yourself za saksofon, fagot, pozavno, harmoniko in violončelo, dve deli za fagot solo, Fagolin Helene Vidic ter Povratna zanka Dušana Bavdka.
Sodeluje v različnih komornih skupinah, predvsem v sestavu pihalnega kvinteta Noobsayswhat, One man band in Lipa.
Sodeluje tudi s simfoničnimi orkestri Slovenske filharmonije, RTV Slovenija, Opere Ljubljana in Maribor in pihalnim orkestrom Slovenske vojske.
Kot učitelj deluje v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer poučuje fagot in komorno igro.

E-naslov: janez.pincolic@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam