Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Podpečan Alenka

    Podpečan Alenka

Podpečan Alenka

solfeggio, Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje (srednja stopnja)

Alenka Podpečan je leta 2014 diplomirala iz glasbene pedagogike in prejela posebno nagrado za odličje – diplomo summa cum laude. Leta 2012 se je vzporedno vpisala na študij iz zborovskega dirigiranja k izrednemu profesorju Marku Vatovcu in tako postala prva študentka študija iz zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2017 tudi magistrirala z odliko. Leta 2017 je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za umetniške dosežke. Z Zborom Slovenske filharmonije je oddirigirala več zaključnih izpitov. Tekom študija se je udeleževala različnih dirigentsko-mojstrskih tečajev v Sloveniji in na Nizozemskem pri priznanih dirigentih.

Od leta 2011 je vodila različne zbore, s katerimi je dosegala najvišja priznanja iz tekmovanj. Od leta 2017 do 2019 je delovala kot dirigentka Komornega zbora Ave iz Ljubljane. Od leta 2017 deluje tudi kot asistentka na Akademiji za glasbo za zborovsko dirigiranje in asistentka dirigentu Sebastjanu Vrhovniku pri projektnem Mešanem zboru Glasbene matice. S svojimi zbori je  prejela več zlatih priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2015 je na regijskem tekmovanju dolenjske regije prejela priznanje za najbolj obetavno zborovodkinjo, v novembru 2016 pa je v finalu osvojila drugo mesto na prvem tekmovanju slovenskih zborovskih dirigentov »Zvok mojih rok« v Ljubljani ter prejela tudi posebno nagrado za najboljše vodeno vajo v polfinalu (baročni program).

V marcu 2017 je gostovala v Milwaukee-ju (ZDA), kamor jo je povabil dirigent Eduardo Garcia Novelli in izvedla koncerte z dvema odličnima Ameriškima zboroma (Master singers of Milwaukee in Cartage College choir). Preko JSKD izvaja tudi dirigentske tečaje po Sloveniji in razne seminarje za zbore. Deluje kot žirantka zborovskih regijskih tekmovanj in revij po Sloveniji.

Aktivna je tudi kot pevka pri mednarodnem pevskem zboru Utopia & Reality chamber choir, ki ga vodita svetovno znana dirigenta, Norvežan Ragnar Rasmussen in Urša Lah Rasmussen. Zbor posega po najtežjem zborovskem programu. Z njimi je tekom študija nastopila na Irskem, Norveškem, Kitajskem, v Rusiji in Grčiji, julija 2019 pa je zbor sodeloval kot demonstracijski zbor na prvem svetovnem tekmovanju mladih zborovskih dirigentov v Hong Kongu.

E-naslov: alenka.podpecan@ag.uni-lj.si<< Nazaj na seznam