Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Volk Rok

    Volk Rok

Volk Rok

saksofon, Wind orkester (simfonični orkester), pomočnik ravnatelja

Rok Volk, spec. profesor, MA, je diplomiral z odliko (Summa cum Laude) na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi končal podiplomski študij specializacije v razredu red. prof. Matjaža Drevenška. Za svoje dosežke je prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Med študijem se je dve leti izpopolnjeval v Parizu (CRR Cergy - Pontoise; prof. Jean Yves Fourmeau in CRR de Paris; Philippe Portejoie, kjer je z odliko diplomiral – Premier Prix). Prav tako je z odliko zaključil magistrski študij saksofona na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu red. prof. Ota Vrhovnika. 

Je nagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Izpopolnjeval se je na seminarjih in poletnih šolah, ki jih vodijo priznani profesorji: Eugene Rousseau, Jean-Denis Michat, Claude Delangle, Jean-Yves Fourmeau, William H. Street, Vincent David, Arno Bornkamp, Matjaž Drevenšek, Martin Spangenberg, Phillipe Geiss. 

Posnel in krstno izvedel je tudi nekaj slovenskih (U. Pompe: Near in Šir) in tujih skladb (N. Hall: The crystal funnel of air 2), skladatelj P. Barcaba mu je posvetil koncert za godalni orkester in sopran saksofon, ki je bil krstno izveden na Dunaju. 

Sodeloval je s Slovensko filharmonijo, RTV Slovenija, SNG Maribor, Sommerfilharmonie Leoben (AUT), Festivalom Lent, na Dubrovniškem festivalu, Šibeniškem festivalu, z Zagrebškim kvartetom saksofonov, orkestrom saksofonov konservatorijev v Parizu in Versaju, z Imago Sloveniae, Glasbeno mladino Ljubljansko, Glasbeno mladino Slovenije. Kot komorni glasbenik je deloval v večih kvartetih saksofonov (Saksofobija, Celeia, Kontinuum) ter orkestru saksofonov SOS, kjer je deloval tudi kot vodja sestava. Sodeluje v strokovnih žirijah kot zunanji ocenjevalec na maturi, na mednarodnih in državnih tekmovanjih ter v poletnih šolah in je profesor saksofona v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.

E-naslov: rok.volk@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam