Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • De Costa Barbara

    De Costa Barbara

De Costa Barbara

orgle, čembalo, klavir, komorna igra

Barbara De Costa je z odliko diplomirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu pri prof. Ottu Brucknerju, podiplomsko izobraževanje na smeri orgle in instrumentalna pedagogika pa zaključila pri prof. Karin Tausch. Na področju čembala in stare glasbe se je izobraževala pri Konstanze Rieckh na deželnem konzervatoriju Johann-Josef-Fux v Grazu.

Je dobitnica nagrad na državnih in evropskih tekmovanjih mladih glasbenikov, kot solistka koncertira doma in v tujini, sodeluje z Orkestrom RTV Slovenija (Taras Buljba, Bachov Pasijon po Janezu), v zadnjem času pa se posveča predvsem komorni glasbi in igranju continua v različnih zasedbah. Z Norino Radovan – sopran in Tiborjem Kerekešem – trobenta je pod imenom trio Exultet med drugim igrala na Festivalu Histria v Puli ter na Varaždinskih baročnih dnevih, kjer so izvajali serijo koncertov v različnih cerkvah. V sklopu festivala Seviqc Brežice je v komorni zasedbi z Suzano Ograjenšek, Matejo Bajt in Kajo Kapus sodelovala na 1. Evropskem dnevu stare glasbe pod pokroviteljstvom Evropske komisije, kot solistka in v komornih skupinah pa je igrala v sedmih sezonah Poletnega orgelskega ciklusa v organizaciji Slovenskega orgelskega društva.

Barbara De Costa redno sodeluje pri različnih domačih in mednarodnih projektih s področja organologije (svetovanje pri obnovi historičnih orgel in gradnji novih), leta 2015 je bila članica strokovne skupine slovenskega dela pri izdaji triindvajsetjezičnega Orgelskega slovarja, kot profesorica pa poučuje orgle in čembalo na glasbeni šoli ter umetniški gimnaziji v Velenju in Glasbeni šoli Nazarje. Je ena izmed pobudnic za uvedbo čembala kot glavnega predmeta v programu Umetniške gimnazije ter soavtorica učnega načrta, prizadeva pa si tudi za uvedbo pouka čembala v rednem programu osnovnega glasbenega izobraževanja.

E-naslov: barbara.de-costa@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam