Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Emeršič Matjaž

    Emeršič Matjaž

Emeršič Matjaž

klarinet, kljunasta flavta, pomočnik ravnatelja

Matjaž Emeršič je po končani osnovni in srednji stopnji v Velenju  (prof. F. Vrzelak, mag. I. Marin) šolanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. A. Zupana, in ga leta 1997 z odliko zaključil. Zaradi želje po nadaljnjem izpopolnjevanju se je odločil za podiplomski študij klarineta (prof. A. Zupan), ki ga je l. 2000 končal z izvedbo Coplandovega Koncerta za klarinet in orkester, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod taktirko Marka Muniha.

V času šolanja in študija je sodeloval na različnih pomembnih glasbenih projektih in tekmovanjih. Tako si je v solističnem in komornem muziciranju pridobil lepo število nagrad na republiških in tedanjih zveznih tekmovanjih.

V glasbeni sezoni 1993/94 je bil član Mladinskega orkestra «Gustav Mahler« pod vodstvom slovitega Claudia Abbada.

V letih 1995 do 1999 je bil član Orkestra slovenske vojske, sedaj pa poklicno deluje na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje kot profesor klarineta na osnovni in srednji stopnji. Posnel je tri zgoščenke: dve ansambelski s Slovenskim sekstetom klarinetov FAMILY (Sound–tech, 2003) in CLOWNERY (Sound–Tech, 2006) s Slovenskim orkestrom klarinetov ter eno kot dirigent s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Velenje, NA SONČNI STRANI (Sound-Tech, 2005).

V sezoni 2004 je prevzel dirigentsko palico Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki sodi v sam vrh pihalnih orkestrov. Je soustanovitelj in član Slovenskega seksteta klarinetov in Slovenskega orkestra klarinetov, ki uspešno nastopa na domačih in tujih odrih.

E-naslov: matjaz.emersic@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam