Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Golež Gruden Andreja

    Golež Gruden Andreja

Golež Gruden Andreja

orgle, klavir

Andreja Golež Gruden je maturirala na velenjski gimnaziji in zaključila šolanje na Srednji glasbeni šoli Velenje na oddelku za orgle pri mag. Emi Zapušek.

Opravila je diplomski študij orgel na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu prof. R. Scholza, v šolskem letu 2003/2004 je svoje znanje orgelske igre poglobila na Višjem nacionalnem konservatoriju za glasbo in ples v Parizu, kjer je študirala pri M. Bouvardu in O. Latryu, leta 2006 je z odliko zaključila magistrski študij orgel v razredu H. Luckeja na Mozarteumu v Salzburgu in si s tem pridobila naslov ˝magister artium˝.

Za sabo ima številne pomembne koncerte doma in v tujini, igrala je tudi na znamenitih notredamskih orglah pariške katedrale. Je nagrajenka več tekmovanj, avtorica posnetkov v arhivu Radia Slovenije in organizatorka orgelskega glasbenega življenja.

Veliko se posveča koncertiranju v različnih komornih zasedbah: s saksofonom (duo Org. Sax), harfo (duo Dialogue), orgle štiriročno (duo Organum Plenum), flavto (duo Musica Calamus) in trobento, sodeluje še s sopranom, violino, prav tako z zbori in orkestri.

Je soustanoviteljica in od leta 2014 predsednica Slovenskega orgelskega društva.

Od leta 2004 poučuje orgle na osnovni in srednji stopnji Glasbene šole Velenje, kjer je s svojimi učenci na orgelskih tekmovanjih dosegla že več nagrad.

E-naslov: andreja.golez@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam