Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Gombač Tamara

    Gombač Tamara

Gombač Tamara

violončelo, komorna igra, simfonični - godalni orkester

Z igranjem violončela pričela pri prof. L. Kotar in nadaljevala pri prof. I. Mitroviću. Pod njegovim mentorstvom je l. 2007 maturirala na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana in se na povabilo prof. M. Mlejnika vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Leto kasneje je maturirala na Gimnaziji Poljane.
Leta 2010 je svoj dodiplomski študij nadaljevala pri prof. L. Gorokhovu na Visoki šoli za glasbo, gledališče in medije v Hannovru (Nemčija), kjer je l. 2012 z odliko diplomirala in opravila sprejemni izpit za program Master v razredu L. Gorokhova.
Skozi študij se je udeleževala državnih tekmovanj TEMSIG (l. 2003, 2006 in 2012), kjer je prejela dve zlati, eno srebrno plaketo ter tri druge nagrade. Na mednarodnem tekmovanju Alpe-Adria v Gorici je osvojila 2. nagrado, s tem pa organizacijo koncertne turneje.
Izpopolnjevala se je pri priznanih umetnikih kot so Andrej Petrač, David Grigorian, Daniel Grosgurin, Rivka Golani, Alexander Rudin, Anner Bylsma, Arto Noras, Christoph Marx, Judy Tarling in drugi.
Skozi študij se je v najrazličnejših zasedbah predstavila s koncerti v Sloveniji, švedskem Stockholmu, Nemčiji, v Španiji, na Danskem. Udeleževala se je Glasbenega julija na obali pod vodstvom prof. Tomaža Lorenza in bila nagrajena z nagrado Antonia Tarsie.
Bila je članica zasedbe „Incontrio“, štipendistka organizacije Yehudi Menuhin, Live Music Now in članica Hannover Cello Consorta, okteta violončel pod vodstvom prof. Leonida Gorokhova. Skozi izobraževanje je sodelovala v različnih komornih sestavih pod vodstvom priznanih profesorjev komorne glasbe kot so Tomaž Lorenz, Andrej Petrač, Marcus Becker, Nicolas Rimmer, Oliver Wille, Krzystof Wegrzyn, Elsbeth Moser Marcin Dzeniavski, Grzegorz Kotow in drugi.
Bila je članica komornega orkestra „Il giocco col suono“ pod vodstvom prof. K. Wegrzyna, sodelovala s komornima orkestroma ProArtibus Hannover in Joseph Haydn Kammephilharmonie. Sodeluje s profesionalnimi orkestri kot so SNG Opera in balet Ljubljana, Slovenska filharmonija in Simfonični orkester RTV Slovenija, v letu 2014 je bila članica dunajskega Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja.
Na ljubljanskih odrih od l. 2003 redno koncertira v okviru GML, s prenosi Radia Slovenije, programa Ars. Leta 2009 je izvedla recital v okviru abonmaja ljubljanske Akademije za glasbo, v okviru abonmajev in ciklov visoke šole za glasbo v Hannovru pa se od l. 2011 uspešno predstavlja tudi pred nemško publiko.

E-naslov: tamara.gombac@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam