Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Kokovnik Izidor

    Kokovnik Izidor

Kokovnik Izidor

harmonika, diatonična harmonika

Z igranjem harmonike je začel pri štirinajstih letih. Pod uspešnim mentorstvom Mije Novak in Francija Falanta se je vpisal na Umetniško gimnazijo v Velenju, kjer je leta 2004 v razredu prof. Zmaga Štiha maturiral.

Koncertno harmoniko je nadalje študiral na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v Weimarju (Nemčija) pri prof. Ivanu Kovalu in leta 2008 diplomiral iz pedagoške smeri ter se nadalje umetniško izpopolnjeval v Weimarju. Od leta 2010 je šolanje nadaljeval na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je bil dve leti  podiplomski študent doc. Primoža Parovela, ki deluje na Tajvanu. Magistrski študij je opravljal pod dveletnim mentorstvom doc. Luke Juharta in ga septembra 2015 z uspešno zaključil.

Udeležil se je mnogo seminarjev pri znanih glasbenikih kot so Matti Rantanen, Iñaki Alberdi, Teodoro Anzellotti, Stefan Hussong, Hugo Noth, Veli Kujala, Roman Pechmann in Corado Rojac, Egon Mihajlović idr. …

Sodeloval je z weimarskim ansamblom za sodobno glasbo, s skladatelji Wolf-Günther Leidlom, Lojzetom Lebič, Blaženko Arnič Lemež, Urošem Rojko. Nastopal je pod okriljem Zveze Glasbene mladine Slovenije (Gm-Oder), Glasbene mladine ljubljanske, imel solistični recital na mednarodnem glasbenem festivalu Nei suoni dei luoghi (Italija), sodeloval na otvoritveni slovesnosti Evropske Prestolnice Kulture Maribor in imel recital v okviru projekta Made in Velenje - partnersko mesto EPK. Kot osrednji gost je na avtorskem večeru prof. Lojzeta Lebiča zaigral njegovo skladbo za harmoniko Rej in jo prav tako poustvaril na svečani podelitvi Župančičeve nagrade za življenjsko delo omenjenemu skladatelju. Kot solist je februarja 2014 nastopil s Slovensko filharmonijo pod taktirko Lorisa Voltolinija.

Izidor je tudi varovanec Ustanove Gallus, ki pomaga mladim glasbenikom na njihovi profesionalni poti. V okviru Ustanove Gallus redno nastopa na protokolarnih prireditvah na državni ravni, solistično ali s pevko Tino Debevec, s katero deluje v duu SoprAcord.  V okviru ustanove je nastopal še s sopranistkama Ireno Predo in Niko Gorič, nadalje z Duom Flavia in ChiliArtquartetom.

Prve pedagoške izkušnje je začel nabirati na državni in umetnostni glasbeni šoli v Jeni (Nemčija), kjer je od leta 2008-2010 poučeval harmoniko. V Jeni je deloval skupaj z enim najvidnejših pedagogov v zadnjem času Stephanom Bahrom, aktivno je pomagal razvijati jenski model za projekt Vrtiljak instrumentov in se redno udeleževal pedagoških seminarjev (V. Rausenberger, C. Buder in G. Scherer). Na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje poučuje od leta 2010 (nižja), od leta 2014 pa tudi na srednji stopnji.

E-naslov: izidor.kokovnik@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam