Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Zajc Smolčnik Ana

    Zajc Smolčnik Ana

Zajc Smolčnik Ana

flavta

Ana Zajc Smolčnik je leta 2006 z odliko zaključila dodiplomski študij pri prof. Karolini Šantl - Zupan na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je dobitnica nagrad in priznanj na regijskih in državnih tekmovanjih.

 Redno se udeležuje poletnih šol in seminarjev za flavto in pikolo (A. Kacjan, M.M. Kofler, S. Milan, M. Olson, B. Fromanger, G. Hoyos, J. Zoon, N. Mazzanti, P. Alanko). 

Že več let je članica Pihalnega orkestra Slovenj Gradec, z njim izvaja tudi solistične koncerte. Sodeluje v različnih komornih zasedbah (duo z orglami, kvartet flavt, duo s klavirjem, trio Animato (flavta, klavir, violončelo,...) s katerimi koncertira doma in v tujini. Igrala je z Velenjskim simfoničnim orkestrom kot solistka in je bila članica mladinskega simfoničnega orkestra Jeunesse Leibnitz. Izvaja samostojne koncerte in poustvarja na mnogih manjših nastopih. Bila je tudi dobitnica štipendije Fundacije Karla Pečka.

V šolskem letu 2005/06 je kot študentka na izmenjavi razširjala svoje glasbeno znanje na Finskem (Lahti) pri prof. Rainerju Risbergu, prof. Robertu Hopkinsu in prof. Raiji Kerppo. Koncertirala je samostojno, v različnih komornih zasedbah, simfoničnem in pihalnem orkestru v Lahtiju in v Stockholmu (Švedska).

Maja 2009 je na Akademiji za glasbo v Ljubljani končala podiplomski specialistični študij pri prof. Mateju Zupanu. Od leta 2006 je zaposlena kot redna profesorica flavte in pikola na osnovni in srednji stopnji glasbene šole v Velenju.

E-naslov: ana.zajc-smolcnik@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam