Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Koren Danica

    Koren Danica

Koren Danica

violina

Danica Koren je končala nižjo glasbeno šolo in opravila maturo na Glasbeni šoli Maribor, v razredu prof. Mirka Petrača. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Cirila Veroneka in Slavka Zimška, kjer je tudi diplomirala. V času študija je bila redno zaposlena kot članica opernega orkestra SNG Maribor, kjer je kasneje opravljala tudi delo namestnika koncertnega mojstra. V tem času je sodelovala še z orkestri: Komorni godalni orkester SNG Maribor, Društvo glasbenih umetnikov Maribor, godalni orkester Amadeus, salonski orkester Musica Camerata in kvartet Epidaurus.

V SNG Maribor je bila zaposlena 21 let kot namestnik koncertnega mojstra, v tem času pa je tudi poučevala na različnih glasbenih šolah: GŠ Slovenska Bistrica, GŠ Maribor, GŠ Melodija Muta in GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je danes zaposlena kot profesorica violine in komorne igre. Na Glasbeni šoli Velenje je vodila tudi godalni orkester, s katerim se je med drugim udeležila Ipavčevih dni v Šentjurju ter ob tej priložnosti posnela tudi zgoščenko z Ipavčevo glasbo. Vodila je tudi Simfonični orkester Glasbene šole Velenje, s katerim je tri leta zapored pripravljala dobro sprejete novoletne simfonične koncerte. Najbolj odmeven je pa bil koncert  orkestra na Festivalu Lent leta 2009.

Svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih pri znanih profesorjih kot so: Pavel Vernikov, Gregory Szhislin, Igor Ozim, Helfried Fister, Dominika Falger in Primož Novšak.

Kot pedagoginja in mentorica je sodelovala na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih - TEMSIG, Genova, Dubrovnik, Trst (kjer je prejela posebno nagrado za dosežke učencev), Zagreb, Verona - kjer so dijaki in učenci po njenim mentorstvom osvajali najvišja priznanja in nagrade.

Je članica raznih strokovnih komisij: maturitetna, regijsko tekmovanje TEMSIG…  Sestavljala je tudi propozicije za komorne skupine TEMSIG.

Že vrsto let v Zatonu pri Zadru vodi Poletno glasbeno šolo za violino, komorno igro in orkester.

Dokaz za odlično delo na pedagoškem področju so njeni učenci in dijaki, ki so uspešno opravili sprejemne preizkuse tako na Akademiji za glasbo v Ljubljani kot tudi na Univerzi za glasbo in umetnost v Grazu.

E-naslov: danica.koren@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam