Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Krajnc Štih Monika

    Krajnc Štih Monika

Krajnc Štih Monika

kitara, kitarski orkester, komorna igra

Monika Krajnc Štih se je s kitaro začela spoznavati v Žalcu pri Srečku Lavbiču, študij je nadaljevala v Ljubljani pri Tomažu Šeguli. Akademsko izobrazbo si je pridobila na Glasbeni Univerzi v Gradcu pri Martinu Myslivečku, kjer je opravila tudi študij magisterija. Za magistrsko nalogo je raziskala življenje ene najpomembnejših kitaristk Ide Presti. V ta namen je opravila pogovor z  znanim kitaristom in skladateljem Johnom W. Duartejem ter ga objavila v svoji magistrski nalogi.
Izpopolnjevala se je na kitarskih seminarjih za kitaro v Velenju z mentorji: Jerko Novak, Istvan Romer, Tomaž Lorenz, v Erlbachu (Nemčija) pri Abel Carlevaru, v Mikulovem (Češka) pri Davidu Croskyem, John W. Duarteu in pa v Gradcu (Avstrija) pri Pavlu Steidlu.
Še kot srednješolka je prejela več prvih nagrad na tekmovanjih kot solistka in v komorni zasedbi. Na povabilo Glasbene mladine ljubljanske je trikrat sodelovala v ciklu Jesenske serenade (1990, 1991, 1995), v koncertni sezoni 1991/92 Celjskega godalnega orkestra se je predstavila v duu s Tomažem Lorenzem, leta 1996 pa tudi na odru najobetavnejših na Glasbenem juliju na obali. Leta 2005 sta s soprogom Borisom po vrsti uspešnih koncertov v Sloveniji in Avstriji, posnela uspešno zgoščenko skladb za kitarski duo. Bila sta eden izmed prvih kitarskih duov v Sloveniji, leta 2005 sta na povabilo kitarista Franza Palierja  izvedla koncert v mestnem muzeju v Gradcu (Avstrija) ter junija istega leta poučevala na kitarskem festivalu v Seckau v Avstriji.
Leta 2011 je začela igrati v duu z akordeonistom Primožem Kranjcem. Prvič sta sodelovala na tradicionalnem februarskem koncertu učiteljev velenjske glasbene šole.
Odmeven koncert sta izvedla julija 2012 v čudoviti cerkvi Marije Snežne v Solčavi, temu pa je sledilo povabilo na glasbeni festival Partnerskie muzykowanie v mestu Piotrkow Trybunalsky na Poljskem. S svojim poustvarjanjem sta bila prisotna še na otvoritvenem in zaključnem slavnostnem koncertu Evropske prestolnice kulture v Velenju leta 2012 ter na festivalu PAC-ev glasbeni maj v Pomurju v Murski Soboti leta 2013. Novembra 2013 sta izvedla koncerte v glasbeni šoli v Nazarjah, Grosupljem in Velenju ter v Modrem salonu Grand hotela Union v Ljubljani. Junija 2014 je sledil koncert v Beljaku (Villach) v Avstriji v ciklusu Konzerte am Nachmitag.
Monika Krajnc Štih se posveča tudi poučevanju kitare na Glasbeni šoli v Velenju in Umetniški gimnaziji Velenje. Njeni učenci in dijaki posegajo po najvišjih priznanjih na državnih in mednarodnih tekmovanjih. V lanskem letu je kitarski duo Doris Ćosić in Din Ćejvanović pod njenim mentorstvom dosegel zlato priznanje in prvo nagrado na regijskem tekmovanju, na državnem pa srebrno plaketo in 4. mesto. Na mednarodnem tekmovanju v Krškem pa zlato priznanje in prvo nagrado.
Aktivna je kot članica žirije na tekmovanjih, za lansko tekmovanje v disciplini kitarski duo, kategorija 1.a in 1.b, je izbrala obvezne skladbe.
Vsako leto sodeluje kot ocenjevalec na maturitetnih izpitih iz predmeta glasba.
Z zavzetostjo podpira tudi druženje med kitaristi in je tajnica društva učiteljev kitare Slovenije EGTA, ki vsako leto organizira druženje s seminarji in koncerti.
Velik del svoje pedagoške kariere posveča razvoju kitarskega orkestra ne samo na glasbeni šoli Velenje, temveč tudi širše. Z orkestrom vsake dve leti sodeluje na reviji kitarskih orkestrov in s ponosom predstavlja originalna slovenska dela napisana ali prirejena prav za ta orkester. Ker revijo snema RTV Slovenija, lahko rečemo, da so ta dela tudi na nacionalnem nivoju dokumentirana. Do sedaj sta za orkester pisala Saša Lušić (Transibirian) in Mihael Hrustelj (Afinism, Pesem za Marušo, Afrika – priredba). V šolskem letu 2012-13 je orkester prvič izvedel samostojen koncert v Veliki dvorani Glasbene šole Velenje, ter postal naj skupina leta.

E-naslov: monika.krajnc-stih@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam