Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Šumečnik Katja

    Šumečnik Katja

Šumečnik Katja

harfa, komorna igra

Katja Šumečnik je svoje prvotno glasbeno izobraževanje zaključila na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski ter Umetniški gimnaziji Velenje, v razredu prof. Daliborja Bernatoviča. Študij harfe je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Rudi Ravnik - Kosi, kjer je v študijskem letu 2008/2009 tudi diplomirala.

Med izobraževanjem je prejela več nagrad in priznanj, tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Večkrat je z vsemi možnimi osvojenimi točkami postala absolutna zmagovalka- laureat tekmovanja, kot prvonagrajenka državnega tekmovanja TEMSIG pa je dvakrat nastopila kot solistka z orkestrom Slovenske filharmonije in sicer leta 2006 (M. Ravel: Introdukcija in Allegro) in leta 2010 ( C. Reinecke: Koncert za harfo, op. 182). Za izvedbo dela C. Debussya Danses s komornim godalnim orkestrom v abonmaju Akademije za glasbo, je leta 2008 prejela študentsko Prešernovo nagrado.
Ves čas šolanja se je dodatno strokovno izobraževala na seminarjih pri mednarodno uveljavljenih pedagogih in solistih. Neprecenljive glasbene izkušnje je pridobila tudi z opravljeno avdicijo za sodelovanje z Mladinskim orkestrom Evropske unije, ter s sodelovanjem v vseh profesionalnih orkestrih v Sloveniji- SNG Maribor, SNG Ljubljana, simfoniki RTV in Orkester Slovenske filharmonije.

Med zadnje najpomembnejše dosežke uvršča odigran večerni solistični koncert na 6. Mednarodnem festivalu harfe v Zagrebu 2016, ter z odliko zaključen podiplomski specialistični študij leta 2017 na Akademiji za glasbo v Zagrebu, pri prof. Diani Grubišić- Ćiković.

Njena primarna dejavnost je poučevanje na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski ter Umetniški gimnaziji Velenje, kjer učenkam ter dijakinjam z ljubeznijo do instrumenta predaja svoje znanje, še vedno pa tudi sama nastopa in koncentira kot solistka, komorna glasbenica ter članica orkestrov.

E-naslov: katja.sumecnik@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam