Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Marin Janez

    Marin Janez

Marin Janez

tolkala, pihalni orkester

Janez Marin, profesor tolkal, akademski glasbenik in univerzitetni diplomirani muzikolog, redno poučuje na glasbeni šoli od leta 1998 dalje. Med letoma 2000 in 2003 je poučeval zgodovino glasbe na umetniški gimnaziji v Velenju, med letoma 2000 in 2006 pa je bil dirigent Mlajšega pihalnega orkestra Glasbene šole Velenje. V času študija je redno sodeloval z orkestrom Slovenske filharmonije, z orkestrom Slovenske policije in z orkestrom Slovenske vojske. Leta 2005 je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer muzikologija, leta 2012 pa je diplomiral še iz predmeta tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Šurbku. Redno se je izpopolnjeval na mnogih dirigentskih seminarjih in bil ves ta čas član ene najboljših slovenskih rock zasedb, Res nullius, pred tem pa še s skupino Wreck, s katero je leta 2002 prejel glasbeno nagrado Studia City, imenovano Bumerang. V vsem tem času je posnel 18 zgoščenk z omenjenima skupinama, s Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje, katerega stalni član je že od leta 1987, in z orkestroma slovenske vojske in policije.
Vrhunec njegovega poučevanja je bil dosežek njegovega učenca Maja Turnška, ki je na državnem tekmovanju TEMSIG v letu 2014, v kategoriji 1.a osvojil 1. nagrado.
Na glasbeni šoli poučuje tolkala in komorno igro, od šolskega leta 2014/2015 pa je tudi dirigent šolskega pihalnega orkestra.

E-naslov: janez.marin@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam