Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Šumečnik Miran

    Šumečnik Miran

Šumečnik Miran

pozavna, bariton, mladinski pihalni orkester (oddelek Šoštanj)

Miran Šumečnik je po končani srednji šoli v Velenju odšel študirat v Ljubljano na Akademijo za glasbo. Kot študent pozavne se je s trobilnim kvintetom udeležil državnega tekmovanja mladih glasbenikov ter osvojil prvo mesto. Bil je solist Akademskega pihalnega orkestra in redni član simfoničnega orkestra Akademije za glasbo. Študiral je pri profesorjih v tujini kot so: Branimir Slokar, Charsten Svanberg, Jacqes Mauger in Richard Carson Steuart. Leta 2003 je z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo in se nato zaposlil v orkestru Slovenske policije, ampak pot ga je vodila nazaj v domače kraje. Kot profesor pozavne se je zaposlil na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer s svojimi učenci dosega veliko nagrad na državnih in tudi mednarodnih tekmovanjih. Je soustanovitelj Savinjskega trobilnega kvarteta in trobilnega ansambla Ars Brass (umetniški vodja). Sodeluje z Münchenskim trobilnim ansamblom, z Evropsko Brass akademijo in nastopa tudi kot solist. Z dirigiranjem se je srečal že pred nekaj leti, ko je obiskoval seminarje pri priznanem dirigentu Simonu Robinsonu, svoje dirigentsko znanje pa je izpopolnjeval pri prof. Janu Cobru (Nizozemska). Še vedno sodeluje s priznanim dirigentom prof. Nikolajem Žličarjem. Na glasbeni šoli v Velenju je vodil Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj, v šolskem letu 2014/15 pa je prevzel simfonični orkester. Je umetniški vodja in dirigent pihalnega orkestra Zarja Šoštanj in Pihalne godbe Moravče. Z orkestroma dosega odlične rezultate, saj je v zadnjih letih pihalni orkester Zarja popeljal kar na devet tekmovanj, med drugim so na mednarodnem tekmovanju v najvišji kategoriji osvojili 99% točk. V svoji dirigentski karieri je dirigiral tudi dva muzikala v okviru Festivala Velenje in sicer »Čarovnik iz Oza« ter »Aladin«. Kot dirigent gostuje tudi pri avstrijskem pihalnem orkestru iz Strassa. Že drugo leto zapored vodi tabor mladih godbenikov, ki ga organizira pihalni orkester Zarja in je mentor mnogim glasbenikom, ki želijo igrati v orkestrih. Do leta 2014 je bil tudi član predsedstva Zveze slovenskih godb.

E-naslov: miran.sumecnik@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam