Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Volavšek Mojca

    Volavšek Mojca

Volavšek Mojca

harmonika, harmonikarski orkester, komorna igra

Mojca Volavšek je leta 1991 uspešno zaključila izobraževanje na Srednji in baletni šoli v Mariboru (danes konservatorij) pri uglednem pedagogu prof. Slavku Magdiću. Sodelovala je na številnih državnih tekmovanjih in mednarodnih tekmovanjih v Puli, kjer se je predstavila solistično in v orkestru.
Študij harmonike je nadaljevala na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija) pri danskem prof. Mogensu Ellegaardu, kasneje pa pri dveh priznanih gostujočih profesorjih, Jamesom Crabbom in Geierjem Draugsvollom. Leta 1998 je uspešno zaključila magistrski študij.
Izpopolnjevala se je na različnih mojstrskih tečajih s profesorji kot so: Matti Rantanen, Wjatscheslaw Semjonov, Alexander Skljarov, in v Velenju:  Franc Žibert, Roman Pechmann, Primož Parovel.
Svoje znanje in izkušnje predaja učencem in dijakom umetniške gimnazije na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer je od leta 1998 tudi zaposlena. Poučevala pa je še na Glasbeni šoli Žalec in Rogaška Slatina.
Pedagoško delo se kaže v številnih uspehih njenih učencev in dijakov, s katerimi dosega vidne rezultate na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Vsa leta vodi tudi harmonikarski orkester, ki se uspešno predstavlja na revijah orkestrov ter koncertih.
Prav tako že nekaj let poučuje komorno igro na nižji šoli in umetniški gimnaziji ter se udeležuje mednarodnih tekmovanj v Italiji, Puli, Beltincih, ter Štanjelu, kjer so učenci in dijaki dosegli odlične rezultate.
Že nekaj let je tudi vodja aktiva za harmoniko na Glasbeni šoli Velenje.
Poleg pedagoškega dela se posveča tudi zborovodstvu. V tem času je vodila kar nekaj zborov - mešani, moški, ženski, dekliški, otroški, svoje znanje pa nadgrajuje na številnih zborovodskih seminarjih.

E-naslov: mojca.volavsek@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam