Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Berke Neva

    Berke Neva

Berke Neva

flavta, komorna igra

Neva Beriša je svojo glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer se je najprej učila klavir. Flavto je začela igrati pri desetih letih, šolanje pa je nadaljevala na Umetniški gimnaziji v Velenju. Po uspešno opravljeni maturi se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je pod mentorstvom profesorja Rudija Poka v juniju 2009 z odliko diplomirala. Leta 2014 je zaključila podiplomski specialistični študij na Akademiji za glasbo v Zagrebu, kjer je študirala pri profesorici Karolini Šantl Zupan.
V času šolanja se je udeležila več državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih je dosegala izjemne rezultate. Izpopolnjevala se je na večih mednarodnih seminarjih pri znanih flavtistih.
V juniju 2009 je z Orkestrom SNG opera in balet Ljubljana nastopila kot solistka z noviteto Blaža Puciharja - Koncert za flavto in godala, za kar je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.
Redno sodeluje z Orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom Slovenske filharmonije ter Orkestrom Slovenske policije. Po Sloveniji in v tujini se predstavlja samostojno in v najrazličnejših komornih zasedbah. Od leta 2004 je članica Pihalnega orkestra premogovnika Velenje, s katerim nastopa tudi kot solistka.
S poučevanjem je začela že v času študija, tako od leta 2005 svoje znanje predaja mladim glasbenikom v Velenju in Šoštanju. S svojimi učenci se redno udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj. Dodatno se izobražuje na številnih seminarjih (za učitelje flavte, razvojno psihologijo, didaktiko), v katere vključuje tudi svoje učence. Ti nastopajo kot solisti in v komornih skupinah, na odrih v šoli ter izven nje. Med svojim delom išče nadarjene, ki imajo še posebno veselje do dela in instrumenta, in jih spodbuja, da šolanje nadaljujejo tudi na višji stopnji. Svojo strast in ljubezen do glasbe prenaša na svoje učence z namenom, da glasbo vzljubijo tako, da jih bo spremljala celo življenje, četudi se z njo ne bodo ukvarjali profesionalno.

E-naslov: neva.berke@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam