Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

Vsi profesorji imajo službeni mail sestavljen takole: ime.priimek@gsvelenje.si.

  • Žličar Nikolaj

    Žličar Nikolaj

Žličar Nikolaj

korepeticije

Nikolaj Žličar je rojen v Ormožu, svojo mladost pa je preživel v Dubrovniku, kjer je pridobil tudi svojo prvo glasbeno izobrazbo. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je študiral klavir (prof. Dubravka Tomšič) in dirigiranje (prof. Danilo Švara) ter opravil tudi magisterij iz dirigiranja (prof. Anton Nanut). Kot študent je vodil pevski zbor Vinko Vodopivec.  
Med leti 1971 in 1978 je bil korepetitor in dirigent v opernem gledališču v Splitu, kjer je od leta 1976 do leta 1977 opravljal tudi dolžnosti direktorja. V sezoni 1977 – 1978 je bil diriget v Državni operi in baletu v Ankari (Turčija), leta 1978 pa je prevzel mesto šefa dirigenta opere v Beogradu. Kot operni in simfonični dirigent je deloval  v različnih glasbenih centrih nekdanje Jugoslavije, v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Rusiji, Bolgariji, Turčiji, Avstriji, na Češkem in v Južni Koreji. Sodeloval je z mnogimi uglednimi orkestri kot so simfonični orkester Slovenske filharmonije, Orkester slovenske policije, Simfoniki RTV Slovenija, Simfoniki RTV Zagreb, Bruckner orkester iz Linza, Orkester leningrajske filharmonije, Orkester dunajske radiotelevizije…    
Je tudi umetniški vodja mednarodnega opernega festivala Tino Patiera v Dubrovniku. Kot umetniški sodelavec (klavirska spremljava) aktivno nastopa z mnogimi opernimi solisti. Posnel je šest zgoščenk. Živi v Velenju, kjer na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski poučuje klavir, na glasbeni univerzi Anton Bruckner v Linzu (Avstrija) pa poučuje dirigiranje. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim študentsko Prešernovo nagrado (1971), nagrado za najboljšega dirigenta opernega festivala v Osijeku (1975), tri nagrade za najboljšo operno interpretacijo v Beogradu (1985, 1987 in 1988).

E-naslov: nikolaj.zlicar@gsvelenje.si<< Nazaj na seznam