Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje deluje od l. 1995. Prvih dvajset let ga je vodil Matjaž Vehovec, s šolskim letom 2015/16 je vodenje prevzela Tea Plazl. V zboru sodelujejo učenci glasbene šole, ki tako nadgrajujejo svoje glasbeno znanje z zborovskim petjem. V zboru pojejo pevci od 11. do 15. leta starosti. Korepetitorka zbora je Nina Verboten.

Zbor prepeva dvoglasne in triglasne slovenske in tuje ljudske ter umetne skladbe ob spremljavi različnih instrumentalnih skupin.

Zapopajmo v novo leto, skupni nastop z otroškim pevskim zborom -  9. januar 2019 Zapopajmo v novo leto, skupni nastop z otroškim pevskim zborom - 9. januar 2019

Zakaj prepevati v pevskem zboru?

Zato, da:
-          si razvijaš posluh in pevski glas,
-          se naučiš veliko novih in zanimivih pesmi,
-          kvalitetno preživljaš prosti čas,
-          spoznaš nove prijatelje,
-          se uvajaš v večglasno petje,
-          uživaš v muziciranju in estetskem doživljanju.

Pevci pravijo:

K mladinskemu pevskemu zboru sem se pridružila, ker me glasba in petje osrečujeta ter sproščata, ker sem se želela preizkusiti v nečem novem in ker rada nastopam. Tukaj sem spoznala tudi nove, čudovite ljudi, prijatelje, ki glasbo ljubijo kot jaz.
Mia

Petju v zboru mi je všeč, saj bi rada nekoč iz petja naredila kariero, poleg tega mi je petja zabavno, saj se od drug drugega veliko naučiš. Zanimivo je tudi razvijanje glasov.
Neja

Kratka zgodovina zbora

Zbor se je vsa leta udeleževal mednarodnih tekmovanj in se vračal z odličnimi rezultati. Svoj največji uspeh  je dosegel v letu 2008, ko si je poleg zmage in zlate plakete na državnem tekmovanju pripel še pet nagrad na mednarodnem tekmovanju »Il Garda In Coro« v Italiji in sicer: 1. mesto v kategoriji sakralne glasbe, 2. mesto v kategoriji posvetne glasbe, proglašeni so bili za najboljši zbor tekmovanja z najvišjim številom osvojenih točk, prejeli pa so še posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe še živečega italijanskega skladatelja, zborovodja Matjaž Vehovec pa je prejel specialno nagrado za najboljšega dirigenta festivala. Leta 2018 je zbor na istem mednarodnem tekmovanju v Italiji dosegel 2. mesto, nagrado za najbolje izbrani program, posebno nagrado za izvedbo skladbe slovenskega skladatelja Ambroža Čopija, Eno drevce, Tea Plazl pa je prejela posebno nagrado za najbolj obetavno zborovodjo..

Na državnem nivoju je v Zagorju ob Savi največji uspeh doživel l. 2004, ko je poleg osvojenega zlatega priznanja in prvega mesta prejel nagrado za najboljši zbor v kategoriji mladinskih zborov, v letu 2006 je osvojil zlato priznanje in drugo mesto, zlata priznanja pa je osvojil tudi v letih 2008, 2010, 2014 in 2016. Da je najboljši mladinski zbor v regiji, je dokazal tudi na regijskih tekmovanjih 'Od Celja do Koroške', kjer je že trikrat osvojil zlato plaketo ter prejel tudi posebne nagrade.

Zbor ob izvedbi skladbe "Cvet ob cvetu" (avtor Gašper Jereb)
26. revija otroških in mladinskih pevskih zborov, Zagorje ob Savi
Marec 2018