Trobilni ansambel Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje je bil ustanovljen leta 2016 na pobudo profesorjev Davida Špeca in Mirana Šumečnika, ki je tudi njegov umetniški vodja in dirigent. V skupini sodelujejo vsi dijaki trobilnega oddelka in tudi uspešni učenci glasbene šole. Nastopajo na številnih prireditvah v naši občini in tudi drugod  po Sloveniji. Od lanskega leta dalje dobro sodelujejo z tolkalno skupino Glasbene šole Velenje, kot skupnemu orkestru se jim obeta svetla prihodnost.

Znotraj ansambla je deloval tudi kvartet, ki tudi sicer veliko nastopa. Leta 2019 je prejel zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG, za nagrado pa je nastopil na koncertu mladih virtuozov, ki je bil januarja 2020 v ljubljanskih Križankah.

V okviru ansambla deloval tudi trobilni kvintet, ki je bil organiziran samo za poseben projekt - 20. obletnico pevskega zbora ŠAPZ, ki je bila 1. junija 2019. Izvedel je noviteto Tilena Slakana skupaj z zborom, ki je bila napisana posebej za to priložnost in je bila zelo dobro sprejeta pri publiki.

V zelo plodnem šolskem letu 2018/2019 je imel ansambel veliko uspešnih nastopov, naj naštejem le najodmevnejše:

  • sodelovanje na Tromboniadi, ki je srečanje vseh pozavnistov Slovenije,
  • gostovanje na festivalu v Esslingenu (Nemčija), kjer so izvedli šest koncertov in bili povabljeni na gostovanje v Francijo, kot najboljša skupina festivala,
  • sodelovanje so na Boomfestu skupaj s tolkalno skupino Glasbene šole Velenje,
  • nastopi v naši dolini na prireditvah kot so: občni zbor gasilcev Gaberke, podelitev nagrad Šolskega centra Velenje, občinski praznik Mestne občine Velenje, bili so gostje na koncertu Godbe veteranov in še bi lahko naštevali…

Sestavil:
Miran Šumečnik,
umetniški vodja in dirigent

Trobilni ansambel Glasbene šole Velenje na festivalu v Esslingenu (Nemčija), oktober 2018