Oddelek Šmartno ob Paki je dislocirana enota Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Glasbena šola Velenje, oddelek Šmartno ob Paki - predstavitveni filmček
Ideja in priprava: Fia Selič, Anja Rosec
Montaža: Vito Selič in Fia Selič
Junij 2020


Oddelek Šmartno ob Paki je dislocirana enota Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Pouk poteka v Osnovni šoli Bratov Letonja Šmartno ob Paki. Poučujemo različne inštrumente, naši pihalci in trobilci pa sodelujejo tudi v Mladinskem pihalnem orkestru Oddelka Šoštanj. Več o organizaciji najdete na tej povezavi, ta stran pa predstavlja strnjene vtise zadnjih dogodkov.  

Zadnji dogodki


ZDRUŽENI Z GLASBO

V ponedeljek, 20. maja 2019, smo v Kulturnem domu Šmartno ob Paki pripravili koncert z naslovom Združeni z glasbo.

Na koncertu so zaigrali učenci Glasbene šole Velenje - oddelek Šmartno ob Paki. V goste pa smo povabili pevska zbora Osnovne šole Bratov Letonja Šmartno ob Paki, CICI zbor in OPZ, pod vodstvom zborovodkinj Anje Zajamšek in Blanke Rotovnik. Želeli smo pokazati, da sta igranje inštrumentov in petje v zboru dejavnosti, ki nas vedno znova bogatita. 

Več fotografij s koncerta si lahko ogledate v naši spletni rubriki Galerija.

KONCERT BIG BANDA GLASBENE ŠOLE VELENJE

V sredo, 7. februarja 2018, smo v Kulturnem domu Šmartno ob Paki za učence osnovne šole pripravili koncert Big banda Glasbene šole Fran Korun Koželjski  Velenje pod vodstvom dirigenta Janeza Šuligoja.
Fotografije s koncerta si oglejte v naši Galeriji.


MIKLAVŽEV SEJEM

V petek, 1. decembra 2017, smo sodelovali na 16. tradicionalnem Miklavževem sejmu, ki je potekal pri Mladinskem centru v Šmartnem ob Paki. Namen Miklavževega sejma je bila dobrodelnost, saj je bil izkupiček namenjen osnovnošolskemu skladu Z roko v roki. Nastopil je naša trobilna komorna skupina pod vodstvom Janeza Šuligoja.


JAVNI NASTOP UČENCEV ODDELKA ŠMARTNO OB PAKI

V sredo, 29. novembra 2017, so se naši učenci predstavili na Javnem nastopu oddelka Šmartno ob Paki. Koncert je bil v dvorani Marof Mladinskega centra Šmartno ob Paki. Učenci so se predstavili s solističnimi točkami, nastopili so v različnih komornih skupinah, na koncu pa je nastopil združeni pevski zbor učencev Nauka o glasbi.

Povezava do fotografij.


NASTOP V MARTINOVI VASI

Na Martinovo soboto, 11. novembra 2017, so učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje – oddelek Šmartno ob Paki v okviru občinskega praznika nastopili v Martinovi vasi. V sodelovanju z Osnovno šolo bratov Letonja Šmartno ob Paki so pripravili kulturni program in se predstavili skozi glasbo, ubrano petje in recitacijo.
Na povabilo osnovne šole se je odzval Big band Glasbene šole Velenje pod vodstvom Janija Šuligoja, ki je popestril dogajanje v Martinovi vasi. Na predvečer praznika občine Šmartno ob Paki je na svečani seji v kulturnem programu sodeloval trobilni ansambel pod vodstvom Mirana Šumečnika in klavirski duo pod mentorskim vodstvom Anje Rosec.

Oglejte si nekaj fotografij v naši Galeriji.