Oddelek Šoštanj je dislocirana enota Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Glasbena šola Velenje, oddelek Šoštanj - predstavitveni filmček
Ideja in priprava: Anja Rosec, Neva Berke
Montaža: Neva Berke
Junij 2020


Slavnostna otvoritev nove glasbene šole v Šoštanju je bila v petek, 20. decembra 2019, ob 16. uri v Kulturnem domu Šoštanj. Program so pripravili Glasbena šola Velenje - oddelek Šoštanj, Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj in Pihalni orkester Zarja Šoštanj.
Po uradnem delu je sledil ogled novih prostorov. Utrinke z otvoritve najdete v spletni galeriji


Od januarja 2020 poteka pouk v povsem prenovljenih prostorih glasbene šole.

Poučujemo različne inštrumente, na šoli pa deluje tudi Mladinski pihalni orkester. 

Več o organizaciji najdete na tej povezavi, tukaj pa so strnjeni vtisi zadnjih dogodkov.  

Dogodki


Odprtje razstave " Srečnolonice".

V sredo, 12. februarja 2020, je bila v Mestni galeriji Šoštanj odprtje razstave.
Z glasbenim programom so sodelovali učenci in učitelji GŠ Velenje.

PRAZNIČNI KONCERT

V sredo, 4. 12. 2019, smo v Kulturnem domu Šoštanj pripravili že tradicionalni Praznični koncert.
Zaigrala in zapela sta Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj ter združeni zborček učencev nauka o glasbi oddelka Šoštanj. Kot gostje iz Velenja so se nam pridružili Simfonični orkester ter baletki baletnega oddelka Glasbene šole Velenje. Več o samem vzdušju pa si lahko ogledate v naši Galeriji.


Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. 2. 2020, so v Muzeju usnjarstva na Slovenskem odprli razstavo panjskih končnic Alimpija Košarkoskega, umetnika iz Šoštanja.
Več kot 150 obiskovalcev sta nagovorila tudi direktorica Muzeja Velenje Mojca Ževart in šoštanjski župan Darko Menih. Naš učenec Jure Hudobreznik je z glasbenima točkama popestril kulturni program.


V POČASTITEV KULTURNEGA PRAZNIKA

V petek, 7. februarja 2020, smo sodelovali na proslavi ob kulturnem prazniku na Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj. Kulturni program smo popestrili z glasbenimi točkami.  


FESTIVAL PETJA, GLASBE IN PLESA
V soboto, 25. maja 2019, se je na Trgu svobode v Šoštanju odvijal Festival petja, glasbe in plesa.
Na prireditvi je sodeloval Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj pod vodstvom Davorja Plambergerja. Na stojnici glasbene šole pa so se lahko mimoidoči preizkusili tudi v igranju na instrumente.
V Galeriji  si lahko ogledate nekaj utrinkov z dogodka.


SLOVESTNOST OB PRAZNIKU OBČINE ŠOŠTANJ

30. septembra 2019 je v Kulturnem domu Šoštanj potekala osrednja slovesnost Občine Šoštanj, katere glavni akter je bil dramski igralec Jure Ivanušič. Ob njem sta kot gostji večera zaigrali naši učenki Lucija Škruba (rog) in Katarina Dermol (klarinet).


GLASBENO POPOLDNE NA DVORCU GUTENBUCHEL

V ponedeljek, 15. aprila 2019, so učenci oddelka Šoštanj nastopili na dvorcu Gutenbuchel. Obiskovalcem velikonočne razstave so v salonu dvorca pripravili prijetno glasbeno popoldne.
V Galeriji na naši spletni strani si lahko ogledate fotografije s koncerta.


LETNI KONCERT ODDELKA ŠOŠTANJ

V sredo, 10. aprila 2019, smo v Kulturnem domu Šoštanj pripravili tradicionalni Letni koncert učencev oddelka Šoštanj. V dvorani je odmevala dobra glasba, nastopajoči so z odigranim znova navdušili občinstvo. 
Vabljeni k ogledu fotografij s koncerta v naši Galeriji.


PRAZNIČNI KONCERT

V torek, 4. 12. 2018, smo v Kulturnem domu Šoštanj pripravili Praznični koncert.
Na koncertu so zaigrali kitarski orkester, komorna skupina godal, mladinski pihalni orkester ter združeni zborček učencev nauka o glasbi oddelka Šoštanj. Tako oder, kot tudi dvorana sta pokala po šivih, več o samem vzdušju pa si lahko ogledate v naši Galeriji.


VILA LUČKA - Dan odprtih vrat

V septembru 2018 so učenci oddelka Šoštanj sodelovali na Dnevu odprtih vrat Vile Lučka, kjer sta se predstavila trio flavt ter komorna skupina godal. 


SLOVESNOST OB PRAZNIKU OBČINE ŠOŠTANJ

Učenci oddelka Šoštanj so nastopili na osrednji slovesnosti ob prazniku občine Šoštanj, kjer sta v programu zaigrala klavirski duo in trobilni kvartet Glasbene šole Velenje.


MESTNA GALERIJA ŠOŠTANJ

Učenci in učitelji oddelka Šoštanj redno nastopajo na otvoritvah razstav in drugih dogodkov, ki se odvijajo v šoštanjski galeriji.

Letni koncert oddelka Šoštanj

LETNI KONCERT ODDELKA ŠOŠTANJ

V Glasbeni šoli Velenje – oddelek Šoštanj skozi vse leto odmeva glasba. Učitelji skupaj z učenci ustvarjamo in poustvarjamo dobro, kvalitetno glasbo in del tega poustvarjanja smo predstavili v torek, 10. aprila 2018, na letnem koncertu v Kulturnem domu Šoštanj.
Z učenci smo pripravili raznolik koncertni program. Predstavili so se kot solisti (klavir, kitara, violina, violončelo, flavta, rog, tuba, harmonika, klarinet, tolkala) in združeni v komorne skupine (citre, trobila, flavte in tolkala).
Oglejte si več fotografij s koncerta v naši Galeriji.


BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT ODDELKA ŠOŠTANJ

V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje – oddelek Šoštanj se skozi vse leto odvija veliko zanimivih nastopov in koncertov. V duhu decembrskega vzdušja smo v sredo, 20. 12. 2017, v Kulturnem domu Šoštanj pripravili Božično-novoletni koncert.
V prvem delu so se z božično obarvanim koncertnim programom predstavili učenci, ki so se posebej za koncert združili v priložnostne komorne zasedbe. Skupaj so nastopili nekateri najmlajši učenci, ki šele prvo ali drugo leto igrajo na svoj instrument, in seveda tisti malce starejši, ki nabirajo svoje glasbeno znanje že nekaj let. Skupinsko muziciranje je bilo všeč tako nastopajočim kot tudi poslušalcem.
V drugem delu nam je zaigral še Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj, ki je prav tako navdušil z zanimivim in všečnim programom.

Povezava do galerije fotografij.